Niin, siitähän se sitten lähti elo. Tosin jos olisin tienny, miten tiukassa on oleminen tällä kylällä, olisin varmaan valinnut jonkun toisen tuppukylän ja pitemmältä mettästä talon.

Kyläläisethän nimittäin ovat vuodesta kivi ja kirves rikastuttaneet omaa asuinaluettaan, ja uutta verta ei tänne ole, kokemusten perusteella saatu varmaankaan sitten vuoden 1911 jälkeen. Ulkopaikkakuntalaisparat jotka kuvittelee asuntonäytöissä saavansa kotinsa ja omaisuutensa idylliselle maalaismaisemiin, tulevat kyllä nopeasti pilvistä maantasalle. Paikalliset ei nimittäin suvaitse minkäänlaista muutosta, eivät omien pikku pihojen viereen tai toistenkaan pihoille, ei vaikka kyse ei olisi naapurista. Täälläpäin riittää että joku tietää jonkun asioiden häiritsevän jotain. Eli kaikkihan paikallisista väestöä häiritsee, jo pelkkä ajatus siitä että kilometrin päässä saattaa joku herätä hyvällätuulella, on pilattava. Hinnalla millä hyvänsä.

Kaikkihan tietää että jo että meillä asuu kaksi sutta, ja heti muuttoviikolla asetuttiin niin taloksi meidän uuteen kotiin, että pyyhkästiin tontin ympäri aita. Niinku nyt omakotitalossa kuuluukin, koirille siis avautu uudet hienot kuviot kun saivat ekan oman pihan mitä vahtia. Naapureita meillä ei oikeestaan ole joten koirien touhut ei häiritse naapureita.

Mitäs naapureista, mutta kyläläisillähän oli mennä puurot väärään kurkkuun kun niille selvis että pihassa on koiria. Lieveilmiönä on joutunu joskun pitää leipäveistä oven vieressä, kun täällä on aivan suoraan ja varmasti puhtaasti koko pikku (pahoista) sydämistään tultu ilmoittamaan, että haulikosta tulee jos koirat on pihalla vapaana. Juu.

Minun Helsinkiläiseen kaaliin kun ei millään mahdu ajatus että kävisin itse huutamassa jonkun piha-alueella tappouhkauksia. Täällä ei paljon ujostella, jos jotakuta häiritsee meillä joku asia, se kyllä tullaan kertomaan, eikä pelkästään kerrota, vaan jopa käydään käsiksi. Paikallisen pastorin vanhan koiran kusettaja, päätti kokeilla mistä kankaasta mun takki on tehty, kun ei puhe tehonnu. No koska tunnustan olevan sitkeä pirulainen, on tää vaan kestettävä. Viimekerralla tosin riitti ja sotkin poliisitkin mukaan. Tää lienee maailmankaikkeuden ainoa kolkka, jossa vilpittömästi viisveisataan kenekään turvallisuudesta. Ja huomaahan sen.

Ulkopaikkakunnalta muuttanut tuttuni on myös saanut kokea näitä tervetulotoivotuksia. Kun kävi niin että tupaantuliaisissa paikallisessa, jonka omistaa paikallinen, jotka ei nähny mitään. Ja rikosilmotusta vastaanottanut poliisimies oli todennut että jos aioitte jäädä asumaan, niin ehkä kannattaa miettiä sitä ilmotusta vielä.

Jos mietitte muuttoa tänne, kannattaa harkita myös uusia harrastuksia, niinku jousiammunta tai tarkkuusammunta tai ihan rehellinen metsästys, asekeräily.