......Pukki asteli sisään suuren säkin kanssa, sanaakaan sanomatta kävi kuusen viereen istumaan ja istui siinä kuin paska junttilantuvan seinällä. Raapi partaa välillä ja lapsukaiset saivat istua tietenkin pukin polvella, jolloin tekokarvojen seasta kävi viinanhuuruinen kysymys; jotta oletko ollut kiltisti?. No jo mukavasti joulumieltä kohottanut setä oli tyytyväinen vuokrapukin palveluihin, tädit ja äidit lähinnä koettivat tyynnytellä pelokkaita pikku kullanmurujaan. Viiden minuutin vierastelun jälkeen totesi pukki että nyt tarttee mennä ja poistui ulko-ovea kohti reippaalla askelluksella, jolloin sotkeentui joulukuusen valojen sähköjohtoon ja tietämättään huopikkaallaan vetäisi koko tannebaumin koristeineen kaikkineen pitkin olohuoneen lattiaa. Siinä läksiäisiksi jättämän sekasorron keskellä pukki pakeni, setä perässään ulko-ovesta parkkipaikalle. 

Näin talon naiset jäivät nostamaan ukin kanssa kuusta pystyyn ja siivoamaan vesiä plyyshimatolta, setä sai tilaisuuden tarjota pukille kiitokseksi paukut taskumatista. Ulkovalon ulottumattomissa Turre myhäili koiran hymyään, mehukas potkan jämä etutassujen välissä.

Koska pukki aiheutti hieman aattoiltaan lisäaskaireita, lahjojen avaus viivästyi. Kun vihdoin päästiin pakettien kimppuun, sai täti paketista leidisheiverin, josta seurasi puolenvuoden puhumattomuus, äiti sai ässäarpoja, mummi ja ukki lahjakortin tokmannille. Lasten paketeista paljastui toivelahjoja, joiden kimpussa jaksoivat touhuta loppuillaan ja pikku-Seppo nukkui leikkijuna pyjaman sisällä. Isä oli paketoinut itse itselleen työkalusarjan ja setä jäi ilman pakettia, koska oli tädin kanssa sopinut lahjattomasta aatosta. Tosin setä olikin jo sen verran tukevassa aattoillan tunnelmassa, että raskaan pukin vierailun jälkeen oli kiikkustuoliin sammunut ja kuorsasi siinä suu auki.

Teennäisen ilahtuneena muut aikuiset vihdoin rauhoittuivat miettimään pettymyksiään kovin odotetun suuren sukujuhlan suhteen. 

Kellähän liene onnistunein aatto, vilpittömin mieli ja ainoa jolla ei täällekkään illalle ollut muuta odotuksia kuin täysi vatsa ja pehmeä peti, nukkui tyytyväistä unta omassa lämpimässä turkissaan kuistilla.

Joka ei odota, se saa. Joka ei toivo, sen toive täyttyy. 

Näin toivotan Rauhallista Joulua!