Mä olen tehnyt niin remonttia, että en olisi uskonu itsekkään. Tätä talovanhusta nyt viisi vuotta laiteĺlu, ja matka on ollut enemmän kun kivinen. Sanoisko kuoppanen, liukas, petollinen ja välillä koko tie on hukkunut. 

Oon nähnyt unta, missä olen metsässä. No metsä on mun suosikkipaikka ja aiheuttaa suurta mielihyvää aina, satoi, paistoi tai oli mikä koiranilma hyvänsä. Lapsesta asti mut on viety metsään, isä metsälle, äiti ja mummo sieneen ja marjaan, siis tosi pikkulapsesta. Metsä on mun toinen koti. Tässä unessa mä olen isossa kangasmetsässä, jossa rauhaksiaan kävelen. Aina siihen asti kunnes näen karhun, ja kun vaihdan suuntaan, näen lisää karhuja. Karhuja siis on joka suunnalla ja ne ei huomaa mua, piilottelen puitten takana ja yritän löytää reittiä pois. Välillä koirat ilmestyy uneen tässä kohtaa ja yritän hallita koiria ja hiippailla sammalikossa niin, etten herätä karhujen huomiota. Uni on toistunut viimevuosien aikana useita kertoja ja aina se on yhtä ahdistava, koskaan siinä ei tule the endiä myöskään, vaan se jää ikuiseen ahdistukseen. 

20160820_091807.jpg

Onneksi tosielämässä on nyt ahdistus takanapäin, nimittäin lopputarkastus meni hyväksytysti läpi viime torstaina. 

Saatteeksi pakko kertoa ex rakannusmestarista, eli vastaavasta. Kaikkihan alko ihan hyvin, mutta sitten pikkuhiljaa alkoi tulla äkillisiä muistinmenetyksiä, oli mitat hukkunu, kastunu sateessa, jääny mökille. Sovuista tapaamisista tyyppi oli pari tuntia myöhässä, katselmuksiin hän kieltäytyi tulemasta. Vastaavan mukaan sisäseinät olisi pitäny paneloida, koska ne olis ollu helpompi hänelle piirtää, pääpiirrustuksissä oli virheitä ihan tajuttomasti, alkaen ihan huonekorkeuksista, palotikkaiden paikkaan ja piipunpaikkoihin, kivijalan laadusta seinien väreihin ja mittoihin. No laskuttaa tää heppu kyllä muisti. En aluksi suostunut maksamaan, vedoten siihen, ettei hän ole korjannut virheitä, myöskään matkakuluihin tai käyntikertoihin en saanut selvityksiä. Kävi ilmi, että hän oli tehnyt jo peruutamattomia ratkaisuja, joita en hyväksynyt rakennuksen suhteen ja tilaillut omin luvin tavaraa ja yritti laskuttaa minua. Kun vaadin selvitystä, sain haukkumakirjeen vastineeksi....vein asian kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi ja kummajuttuihmeellistä, oli vastaava heti myöntymässä vaatimuksiin. Tosin vieläkään ei myöntänyt virheitään, vaan syytti mm. vaimoaan asioista. Vaimo parka, kurjan tien on valinnut, tai no vakka ehkä löytänyt  kantensa. No mä sain pääpiirrustusten verran ja muutaman satasen siihen päälle takasin, sekä tämä ammatillisuuden irvikuva teki rakennekuvat noin "hyväntahdon eleenä". Viivästymistä hän aiheutti yli kaksi vuotta temppuilullaan. Tässä mainitsen vain jäävuoren huipun hänen mokistaan. Ihmettelen kuinka kunta on voinut hyväksyä tälläsen paskaläjän vastaavaksi. Monia muitakin ihmeen aiheita on tullut vastaan, kuten se, että kaikki tarkastusasiakirjat tyyppi oli täyttänyt jälkikäteen ja väitti käynneensä tarkastuksilla, vaikka ei ole käynyt. Ei tee enää töitä tässä kylillä, on kuulemma Mäntsälässä rakennustarkastajana. Onnea Mäntsälä. Olette saaneet kusettajan ja välistävetäjän palvelemaan kuntalaisia. Ikäänkuin nää rakennusprojektit olisi jotenkin niin helppoja juttuja, että niitä voi hyvällä omallatunnolla vesittää tämmösillä joilla ei ole kuin kaksi vasenta kättä ja jalkaa. Ei ollut ainoa, sähkötöiden osalta pöytäkirjaa odottelin myös pari vuotta, piti käydä kysymässä, huutaen kysymässä ja uhkailemalla kysymässä, myös kunnan puolesta kyselivät sitä ja tulihan se vihdoin sekin. Miksi ihmeessä mä kannattaisin paikallisia yrityksiä tai puhuisin niiden puolesta enää? 

20160820_091849.jpg

Kumminkin, yläkerta on nyt virallisesti valmis. Ja keittiö, tein tossa odotellessa keittiöremontin ja sain sen pari tuntia ennen nelikymppisjuhlia ja harjakaisia valmiiksi. Remontin keskellä siis väänsin kakut ja piirakat, olihan se vähän extreemiä. Maalin kuivuessa taikinat valmiiksi ja listoja sahailin kun kakku oli uunissa. Harmi kun ei ole ku kaksi kättä. 

 

Mut olo on erikoinen, se on nyt ohi. Ei enää painetta, ei enää riitelyä. Saa jatkaa elämää.